Videók

« Újabbak Korábbiak »
2013. július 31., szerda

Egy hely a közel-keleti ízek kedvelőinek

A Hummus Bar több mint hét éve látja el Budapestet az izraeli gasztronómia különlegességeivel. Stábunk itt forgatott.  (13)

2013. július 25., csütörtök

Hódoltság korabeli státuszszimbólumok az Iparművészeti Múzeumban – 1. rész

Az Iparművészeti Múzeum oszmán-török szőnyeggyűjteménye a második legjelentősebb a világon

2013. július 23., kedd

Nándorfehérvárra emlékeznek

A déli harangszó a keresztény csapatok győzelmét hirdetik

2013. június 28., péntek

A nagy Gatsby összesűríti az Egyesült Államokat

A hirtelen újra népszerűvé vált Gatsby-történet nyomán a Kitekintő arra vállalkozott, hogy elmagyarázza, miért is fontos ez a könyv. A téma kapcsán ellátogattunk a budapesti Amerikai Kuckóba és meghallgattunk egy jelenleg Magyarországon élő Fulbright-ösztöndíjas professzort is. Első rész.

2013. június 24., hétfő

„Budapest nagyon élhető város”

Peter Johsonnal a magyar fővárosban beszélgettünk professzionális- és magánéletről, amerikaiakról, magyarokról, illetve arról az országról, ahol immár majdnem három éve él. Első rész.  (8)

2013. június 20., csütörtök

„Már honvágyam van, ha Kínában vagyok”

Ma Ying 1998. óta él hazánkban és igyekszik közelebb hozni egymáshoz a kínai és a magyar kultúrát. A Kínai Művészeti Központ alelnöke amellett, hogy munkájáról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról beszélt, megmutatott nekünk egy hagyományos kínai teaszertartást is.

2013. június 2., vasárnap

Vallásos izraeli közösség Budapesten

Videóriportunk a budapesti Keren Or Chábád Központból, amely otthont ad a magyarországi izraeli közösségnek.  (6)

2013. május 4., szombat

Izrael nemzeti ünnepei

Melyik Izrael legfontosabb nemzeti ünnepe? Milyen szokások kötődnek hozzá? Hogyan ünnepelnek a Magyarországon élő izraeliek? Cikkünk ezekre a kérdésekre ad választ.  (7)

2013. április 29., hétfő

Magyarország egyetlen orosz nyelvű óvodájában jártunk

Budapest zöldövezetében, a Hűvösvölgyben működik Magyarország egyetlen orosz nyelvű óvodája. A foglalkozások és a kommunikáció kizárólag orosz nyelven folyik, ennek ellenére mégis a gyerekek többsége tisztán magyar családból származik. Bemutatjuk a Matrjoska orosz nyelvű óvodát.  (5)

2013. április 6., szombat

Az ikonfestés művészete

Az ikonok – fára rajzolt, aranyozott szentképek – központi szerepet foglalják el az ortodox egyházban. Cikkünkből megtudhatja, melyek az ikonok legfontosabb jellemzői, és hogyan készül egy hagyományos ikon.

2013. március 13., szerda

A török konyha nyomában

Ne hagyományos élelmiszerüzletre számítson az, aki betér a Népszínház utcai török boltba. A Trója nem szimpla közért, hanem egy kisebb kulturális „utazás” is.

2013. február 21., csütörtök

Február az afroamerikai történelem hónapja

Budapesten is megünnepelték az eseményt. Az American Cornerben több programot is szerveztek a hónap kapcsán.

2013. február 19., kedd

Kiállítás: egy földrengés utóélete

Van városa túlélt egy földrengést, a kurd szőnyegszövés kultúrája viszont nem biztos, hogy túléli a globalizáció térhódítását

Bölcsességet várnak a Kígyó Évétől

Több ezer látogató volt kíváncsi a Millenárison megrendezett Holdújév Fesztiválra, ahol változatos programok során ismerkedhettek meg az érdeklődők a kínai kultúrával, miközben megünnepelhették a Kígyó Évének kezdetét.

2013. január 22., kedd

"Magyarországon jobban tudok érvényesülni, mint bárhol máshol"

David Young kisebb-nagyobb megszakításokkal huszonöt-harminc éve él Magyarországon. Beszélgetés a berlini falról, Gábor Zsazsáról, nemzeti retorikáról, gazdaságról és sakkról. Interjú egy budapesti amerikai üzletemberrel.  (7)

2012. december 20., csütörtök

Egy rendhagyó koncert Budapesten

Érdekes zenekari formációt hallhattunk november utolsó napján Budapesten: Magyarországon élő oroszokból álló rockzenekart. A csapattal interjút készítettünk. Hallgasson bele a zenéjükbe is!

2012. december 19., szerda

Véget ért a fények ünnepe

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tizennégy éve a budapesti Nyugati téren tartja látványos és a nagyközönség számára nyilvános hanukai gyertyagyújtását. Idén a Kitekintő is a helyszínen forgatott.

2012. december 12., szerda

Tajcsival közelebb a kínai kultúrához

15 éve él hazánkban Han Kui Yuan a Chen tajcsi és a kínai akupresszúrás masszázs elismert mestere, akit az egyik edzésén látogattunk meg.

2012. november 25., vasárnap

Kínai mestertől tanulhatjuk az írás művészetét

19 éve él Magyarországon az elismert kalligráfia mester Zhang Wei, akinek a műveit szeptemberben még a Kínai Nemzeti Múzeumban is kiállítottál. A Mesterrel a kalligráfiáról és hazai oktatásáról beszélgettünk.  (1)

2012. október 31., szerda

Oroszországot ízzel megérteni

A magyar boltokban nem találunk olyan jellegzetes termékeket, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy Oroszországban (vagy Szovjetunióban) felnőtt orosz nemzetiségű, vagy orosz anyanyelvű polgár élete.  (1)

« Újabbak Korábbiak »